Warning: Undefined variable $mysqli in /customers/f/9/1/alagivskov.dk/httpd.www/mad/db_connect.php on line 5 Warning: Attempt to read property "connect_errno" on null in /customers/f/9/1/alagivskov.dk/httpd.www/mad/db_connect.php on line 5

Velkommen til Mad ala Givskov.dk

Familien Givskovs samlede kogekunst

Sandwish-lagkage

Ingredienser:

2 stk. 8 – 12 personer, alt efter appetit

Læs hele opskriften før du begynder.
Er meget nem at lave, men vær opmærksom hviletiden.
Kan serveres som frokost, forret, natmad eller lign.

Brød:
50 gram gær
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
0,5 dl olie
6 dl lun væske vand eller mælk (37 grader)
1 kg hvedemel, op til 200 gr. Kan være en grovere melsort, hvis det ønskes.

Ægge fyld:
9-10 hårdkogte æg
100-150 gr. Majonæse
2 dl. Creme fraiche 9% , ymer eller tykmælk
1 tsk. Salt
Lidt peber
1 spsk. Sød sennep
2 tsk. karry
Evt. purløg

Tun fyld:
3 ds. Tun i vand
100-150 gr. Majonæse
2 dl Creme fraiche 9% , ymer eller tykmælk
100 gr. Majs, evt. ærter og et par stilke fint snittet bladselleri
1 tsk. Salt
Lidt peber
Lidt citronsaft
Dild – frisk eller tørret

Fremgangsmåde:

Brød:
ingredienserne æltes sammen og sættes til at hæver i ca. 30 min.

Æltes derefter igennem og formes til et rundt brød
Lægges i en springform (26 cm), formen smøres eller fores med bagepapir.
Hæver igen 30 min.
Under bagningen hæver det op over formen.
Bages: 40-45 min ved 200 grader.
Køles af og flækkes, der kan blive 6-8 bunde.
Kan derefter fryses, hvis det først skal bruges senere.

Æggefyld:
Det hele røres sammen og blandes med de hakkede hårdkogte æg.
3-4 bunde lægges sammen med fyldet.
Brød nederst og øverst.

Tun fyld:
Det hele røres sammen og blandes med tun og evt. grøntsager.
3-4 bunde lægges sammen med fyldet.
Brød nederst og øverst.

Tips:
Jeg bruger et viskestykke, som er vredet op i vand, at lægge bundene sammen på. Derefter pakkes viskestykket sammen om bundene og lægges i en plastpose i køleskabet nogle timer, gerne til næste dag.

Servering:
Lægges på et lagkage fad, smøres på top og sider med majonæse.

Ægge fyld: Pyntes med æggebåde, rejer, tomat- og agurkeskiver, eller hvad man har lyst til.

Tun fyld: Pyntes med tun i vand, majs/minimajs, dildkviste, tomat- og agurkeskiver, eller hvad man har lyst til.