Warning: Undefined variable $mysqli in /customers/f/9/1/alagivskov.dk/httpd.www/mad/db_connect.php on line 5 Warning: Attempt to read property "connect_errno" on null in /customers/f/9/1/alagivskov.dk/httpd.www/mad/db_connect.php on line 5

Velkommen til Mad ala Givskov.dk

Familien Givskovs samlede kogekunst

Grøntsagssuppe

Ingredienser:

Kartofler
Gulerødder
Peberfrugt
Porrer
Hvidløg
+ Andre egnede grøntsager og rodfrugter efter lyst og smagsløg

Salt
Peber
1-2 stk. Grøntsagsboullion
Evt. Chilli, karry, oregano o.lign. smagsforstærkere

TILBEHØR
Bacontern
Champignon
Revet ost
Frisk basilikum eller oregano

Mængde af ingredienser bestemmes efter antal personer og efter behov - og ikke mindst efter grydens størrelse.
Anslået tid: 40-60 minutter

Fremgangsmåde:

Skær grøntsagerne ud i små stykker. Jo mindre stykker, jo kortere kogetid. Rodfrugter skal generelt koge længere tid og bør derfor skæres i mindre stykker end grøntsager, der ikke er så længe om at koge.

Kom de udskårede grøntsager i en gryde med vand og sæt det til at koge.

Når det koger, tilsæt grøntsagsboullion. Stik i grøntsagerne med en gaffel med jævne mellemrum, indtil de er bløde og færdigkogte. Gå efter gulerødderne! De er altid dem der bliver sidst færdigkogte.

Nå du mener at grøntsagerne er møre nok, sluk for blusset.

Brug en stavblender og blend grøntsagerne i gryden. Pas på - det kan godt blive et griseri hvis man ikke sørger for at holde blenderen nede i gryden.

Når grøntsagerne er blendede, sættes gryden tilbage på blusset ved svag varme. Der tilsættes salt, peber og evt. andre krydderier. Suppen er klar til at blive spist, når den har været oppe at koge igen (skru evt. op for blusset hvis det ikke vil koge inden for 5 minutter).

Som tilbehør kan man drysse med stegte baconterne, stegte champignon, friske krydderier eller revet ost.