Warning: Undefined variable $mysqli in /customers/f/9/1/alagivskov.dk/httpd.www/mad/db_connect.php on line 5 Warning: Attempt to read property "connect_errno" on null in /customers/f/9/1/alagivskov.dk/httpd.www/mad/db_connect.php on line 5

Velkommen til Mad ala Givskov.dk

Familien Givskovs samlede kogekunst

Luftigt Italiensk brød

Ingredienser:

6 dl vand

750 g hvedemel

1/3 pakke gær (17 g)(dobbelt op for at halvere hævetiden)

2 tsk salt

Fremgangsmĺde:

Brug en stor skål (dejen hæver op til 3-4 gange størrelsen).
Opløs gæren i det lunkne vand. Når gæren er opløst hældes 2/3 af melet i, og der røres godt igennem (rigtig godt).

Herefter tilsættes salt og resten af melet, og der røres igen. Dejen skal ikke være glat, men lind og fugtig, og skal lige kunne slippe siden af skålen med lidt hjælp.

Når dejen er rørt godt igennem dækkes den løst til med husholdningsfilm og sættes til at hæve i 8 timer med stuetemperatur (4 timer hvis der puttes dobbelt så meget gær i).

Forbedred et stykke bagepapir (bagepladestørrelse), og hæld en del mel på.
Drys dejen med lidt mel og vip dejen oven i sig selv 2-3 gange, sĂĄ den ikke flyder sĂĄ meget ud.

Brødet sættes i ovnen på nederste rille ved 230 grader i en forvarmet ovn. Brødet kan med fordel bages på en bagesten.

Brødet skal have ca. 1 time, men skal dækkes til med staniol efter 25 min, så brødet ikke bliver brændt.

Når brødet tages ud af ovnen, skal det med det samme vikles i et viskestykke og køle af i 1 time eller 2.