Warning: Undefined variable $mysqli in /customers/f/9/1/alagivskov.dk/httpd.www/mad/db_connect.php on line 5 Warning: Attempt to read property "connect_errno" on null in /customers/f/9/1/alagivskov.dk/httpd.www/mad/db_connect.php on line 5

Velkommen til Mad ala Givskov.dk

Familien Givskovs samlede kogekunst

Vietnamesiske forårsruller

Ingredienser:

Vietnamesiske (eller friske) forårsruller er lækre og lette forårsruller der ikke er stegt.

Som med mange andre asiatiske retter udgør de sjældent et målid for sig selv, men serveres oftest sammen med flere andre små retter, f.eks suppe. 4 fuldvoksne mænd bliver altså næppe mætte af at dele 12 forårsruller til et aftenmåltid ;-)

Fyldet kan varieres i det uendelige, hvilket gøre det til en perfekt måde at få tømt køleskabet for rester.

Nu til opskriften:

12 ark firkantet rispapir (kan købes som tørvare i større dagligvarebutikker og har lang holdbarhed også efter åbning - smart altid at have på lager!)

En rest kyllingekød. Rejer er sikkert også godt! Hvis kødet er fersk marineres det i hvidløg/ ingefærblandingen og lyssteges på panden.

1 stk. frisk ingefær på størrelse med en tommeltot

1 fed hvidløg

Saft af 1 lime

Olivenolie

Diverse grønsager: gulerødder, agruk, porre, kål, advokado, peberfrugt mv

Soya

Sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Skræl og riv ingefæren ned i en mindre skål. Pil hvidløgsfeddet og riv også det ned i skålen. Kom limesaft og olivenolie – lidt mere olie, end limesaft – ned i skålen og rør det godt sammen. Skær kyllingekødet i mindre stykker. Kom kylling i en skål og hæld ingefær-lime-hvidløgsmarinaden over og vend det godt sammen. Sæt til side.

Rengør grønsager og skær den i julienne i 3 cm længde (julienne = meget tynde strimler ;-) ). Agurken halveres på langs kernerne skrabes ud med en teske inden den skæres i julienne, da det ellers bliver noget smat.

Find en stor skål frem og kom godt med koldt vand i (Jeg brugte en firkantet tallerken). Skålen skal have et større omfang end dit rispapir.

Find et rent viskestykke frem og læg det ved siden af skålen.

Læg forsigtigt et ark rispapir ned i skålen med det kolde vand og lad det ligge der i 30 sekunder. Det virker stadig stift, når du tager det op, men det ændrer sig. Læg forsigtigt dit våde rispapir på viskestykket og voila – nu er det blødt og medgørligt :-)

Fordel lidt af alle grønsagerne lidt ind mod midten af rispapiret, kom lidt kylling eller rejer på. Fold rispapiret ind over fyldet, kun fra den ene side, så fyldet er dækket af rispapir. Fold nu begge ender ind over fyldet og fold/vend/rul rispapiret ind over resten af forårsrullen.

FOrårsrullerne kan også laves ved bordet så hver enkelt selv bestemmer indholdet (kan anbefales til børn).

Forårsrullerne spises med fordel med fingerne og serveres med sød chilisovs og soya til som de dyppes i efterhånden.

Eventuelle rester kan rulles til flere forårsruller og steges på panden/gryde/friture i rigelig olie. Til stegte forårsruller er det en fordel at rulle dem tæt og med lidt mindre fyld. Kan gøres ved at lægge det firkantede rispapir med spidsen ind mod dig selv, således at enderne kan bøjes lngere ind og forårsrullen "låses"